Un miler d’israelians s’interessen pel model urbanístic, turístic i agrícola de Santa Susanna
Treballadors públics d'Israel de tots els àmbits com professors, sanitaris, bombers o administratius, de la federació de sindicats Histadrut, han conegut de primera mà la transformació del municipi durant els últims 50 anys
Un total de 1.050 israelians han visitat Santa Susanna durant els darrers quatre mesos per conèixer com ha estat possible aconseguir una transformació urbanística del municipi compatible amb el desenvolupament turístic i el respecte i protecció del sector agrícola. Fins ara, han vingut 21 grups d’unes 50 persones que pertanyen a l’organització anomenada Histadrut, que és la federació que aplega tots els sindicats d’Israel. Es tracta d’un col·lectiu que crea opinió al seu país i que representa una plataforma molt interessant per a Santa Susanna per a fer conèixer un model de desenvolupament que els israelians entenen que és respectuós amb el medi ambient.
Quan acabi aquesta fase de col·laboració amb Histadrut, hauran visitat Santa Susanna al voltant de 6.000 persones procedents de diversos àmbits com l’educatiu, el de la salut, l’econòmic... tots ells procedent del sector públic d’Israel.
L’alcalde, Joan Campolier, és l’encarregat d’explicar la transformació del poble dels darrers 50 anys. Ell té el coneixement institucional i el bagatge històric per a detallar les progressives etapes del canvi que ha aconseguit fer Santa Susanna però també per a vincular-los amb els projectes de futur. De fet, l’alcalde els explica que la transformació que hi ha hagut fins ara a Santa Susanna i els projectes de futur amb els que està treballant el poble, tenen un denominador comú que és el respecte al medi ambient, la sostenibilitat i el progrés social.