Santa Susanna és elegida per la xarxa DTI per unificar el missatge sobre la Covid als turistes
Segittur actualitza el manual de semàntica per aconseguir una comunicació homogènia en les destinacions que doni confiança al turisme davant el coronavirus
Santa Susanna ha estat el municipi català elegit per Segittur per provar el funcionament del Manual de Semàntica sobre les recomanacions que la destinació fa al turisme davant la nova situació creada per la Covid-19. L’objectiu últim és aconseguir una comunicació homogènia en les destinacions de la xarxa de Turisme Intel·ligent. Aquesta unificació ha de servir per donar confiança i seguretat al turista: mateix criteri de missatge, mateixa semàntica i icones reconeixibles.
[Llegiu-ne més a continuació]
L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, mostra la seva satisfacció pel fet que el municipi hagi estat triat per aquesta prova. “És la demostració, diu Campolier, de la confiança que les institucions i el sector dipositen en un poble que el nostre”.
El projecte ha estat realitzat per Segittur en el marc d'un grup de treball integrat, a més de Santa Susanna per Sanxenxo i Conil, tres destins de la Xarxa DTI. El grup de treball ha identificat la informació rellevant relativa a la Covid-19 que una destinació turística necessita comunicar als seus visitants durant tot el cicle de viatge, així com als seus propis residents.
El Manual incorpora noves categories de vocabulari que milloren la confiança i seguretat dels turistes. Per exemple, un turista podrà conèixer prèviament els consells que el destí vol comunicar-li per tal planificar el seu viatge correctament, saber durant la seva estada les regles de seguretat sanitària d'obligat compliment de cada un dels llocs que visita, i tenir la seguretat de conèixer tota la infraestructura sanitària i serveis d'emergència a la seva disposició.
Per assegurar l'aplicabilitat del vocabulari i del model de gestió proposats, s'ha realitzat una primera implementació a Santa Susanna, Sanxenxo i Conil utilitzant la plataforma de promoció, en què tot ha funcionat correctament. Actualment les tres destinacions poden gestionar la seva informació dins de la plataforma de promoció i fer-la visible als seus visitants utilitzant connectors digitals: codis QR dinàmics o la xarxa de senyals turístics intel·ligents instal·lades als municipis. Igualment, aquesta informació pot ser distribuïda a qualsevol altre canal (pàgines web, xarxes socials, motors de cerca) de manera normalitzada i compatible amb qualsevol tecnologia digital.