La primera edició del festival Mar d'Estiu que s’ha fet al Torrentó de Can Gelat de Santa Susanna esdevé un èxit

Dilluns, 19 de d’agost de 2024 a les 00:00

Gairebé 29.000 espectadors han passat pel recinte, que ha rebut elogis del públic assistent per la facilitat a l’hora d’accedir a l’espai dels concerts i per la comoditat de l’aparcament.

La primera edició del festival Mar d’Estiu tanca amb un balanç del tot positiu pel que fa al nombre d’espectadors. Durant les dues setmanes que ha durat el festival més de 28.700 persones han passat per l'espectacular recinte ubicat a l’esplanada del Torrentó de Can Gelat de Santa Susanna. També ha estat un èxit i ha rebut elogis per part dels assistents, la facilitat per accedir al recinte del festival, situat a molts pocs metres de la carretera N-II, i la comoditat a l’hora d’aparcar.  

Del 3 al 18 d’agost, el festival Mar d’Estiu ha portat al Maresme una combinació equilibrada d’artistes consagrats i altres d’emergents amb l’objectiu d’oferir un ventall divers, ric i plural capaç d’arribar a diferents audiències. Noms consagrats com Sergio Dalma, Sopa de Cabra, Malú, Rozalén, Los Secretos o Luz Casal han compartit cartell amb grups potents com God SaveThe Queen i amb artistes com Ojete Calor, Antoñito Molina, Juan Magán, Ara Malikian o Mushkaa i The Tyets. Precisament, aquests dos últims, Mushkaa i The Tyets, han estat els que més públic han portat al Mar d’Estiu, seguits de Juan Magan i del God SaveThe Queen. 

Els 12 concerts a l’imponent escenari central del Mar d’Estiu han tingut la seva rèplica amb les 12 actuacions de petit format que s’han fet a l'espai Village. Per allà han desfilat artistes i grups com Núria Duran, Colet, Lidia Mora & Ruselito, Júlia Blum, Aina Reig, Ayryn, Kuu, Eva Fort, Dianka, Lydia Torrejon, Sara Aldana i Juls que demanen a crits tenir el seu propi espai. 

Aquesta és l’aposta dels Ajuntaments de Santa Susanna, de Pineda de Mar i de The Project per consolidar un festival potent i ambiciós que s’acabi convertint en una referència de la cultura i de la música de l’estiu per la qualitat de les seves actuacions i perquè aposta per donar una oportunitat als artistes emergents.

Vetllar pel descans dels veïns

Una de les màximes preocupacions de l’Ajuntament de Santa Susanna ha estat fer conciliable el festival de música amb el descans dels veïns de la zona. L’alcalde Joan Campolier es va comprometre a posar punt final a la música del recinte a les 12 en punt de la nit i així ha estat. D’aquesta manera s’ha pogut minimitzar el màxim possible l’impacte i la contaminació acústica sobre els veïns. Els organitzadors, a més, han controlat de manera exhaustiva que l’impacte acústic no superés en cap moment els paràmetres marcats per la Generalitat. 

Darrera actualització: 19.08.2024 | 10:18