El projecte de platges intel·ligents de Santa Susanna és un dels 3 finalistes dels Premis @aslan de Digitalització de les Administracions Públiques
Un total de 80 iniciatives de 62 administracions i organismes públics d’Espanya s’han presentat als guardons que coneixerà els noms dels guanyadors en una gala que es farà a Madrid el 17 d’abril.
El projecte de Platges Intel·ligents de renaturalització i millora ambiental de la zona costera de Santa Susanna és un dels tres finalistes, juntament amb la Junta d'Extremadura i l'Ajuntament de Marbella, que opten a guanyar la 15a edició dels Premis @aslan. Aquests guardons, organitzats per l'Associació @aslan formada per 188 empreses de la indústria de la innovació digital i la ciberseguretat, reconeixen els casos d'èxit de Transformació Digital a l'Administració Pública a Espanya. Aquest any, els premis ha rebut 80 iniciatives de 62 administracions i organismes públics. Els projectes guanyadors es coneixeran a la Gala de Lliurament el proper 17 d'abril, en el marc del Congrés #ASLAN2024 que es farà a Madrid.
El projecte que tant agrada als associats a @aslan consisteix en la utilització de solucions tecnològiques i a pràctiques innovadores per restaurar i preservar els ecosistemes costaners i promoure'n un ús sostenible i responsable. És un projecte que forma part de l'estratègia de sostenibilitat per al sector turístic de Santa Susanna, centrat en la valoració dels seus recursos naturals dins d'una proposta de destinació turística intel·ligent (DTI) que incorpora tecnologia i innovació als processos de treball.
S'ha realitzat un bessó digital, amb l'ús d'intel·ligència artificial (IA), amb el qual es comprovarà si la realitat s'ajusta al projecte previst i es realitzarà la gestió de la tecnologia instal·lada (càmeres, senyalització, control d'accessibilitat, il·luminació intel·ligent, telecomunicacions 5G, control de residus, etc.). La IA té un paper crucial en el desenvolupament i la utilització de bessons digitals, ja que permet la recopilació, l'anàlisi i l'aplicació de dades per millorar la precisió i la utilitat d'aquests models.
El projecte de transformació i renaturalització del front marítim de Santa Susanna regula l'accés dels vehicles al front marítim, ordena i reurbanitza el passeig marítim i els accessos a les platges; crea un espai de benestar, segur i innovador per a la pràctica esportiva i activitat física per afavorir els estils de vida actius i saludables.
El projecte de les Platges de Llevant i de les Caletes forma part del Pla de Sostenibilitat Turística, que comprèn un total de 17 accions amb un pressupost de 4.500.000 € finançades amb Fons Next Generation.