Ecovidrio distingeix Santa Susanna com una de les 9 localitats d’Espanya que millor reciclen
El 30 d’octubre, a Madrid, rebrà la Bandera Verda que reconeix l’efectivitat del treball de l’Ajuntament i la implicació de l’hostaleria a l’hora de reciclar el vidre.
Santa Susanna ha estat premiada amb la Bandera Verda d’Ecovidrio en reconeixement al treball de l’Ajuntament i del sector de l’hostaleria per fomentar i incrementar el reciclatge del vidre al municipi. D’aquesta manera, Santa Susanna es converteix en una de les 9 millors localitats de l’estat Espanyol en aquest camp. A l’edició d’aquest 2024 del Moviment Banderes Verdes, hi ha participat 144 ajuntaments i més de 15.000 establiments hostalers.
Dels quatre municipis de Catalunya que han quedat en millor posició Santa Susanna és qui obté la màxima puntuació en el compliment dels objectius de quilos reciclats i també en el grau d’implicació dels establiments hotelers. El segueixen Torroella de Montgrí, Castelldefels, i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant que, en canvi, superen Santa Susanna en la difusió de la campanya d’Ecovidrio.
Els inspectors d’Ecovidrio tenien previst fer durant l’estiu 18 visites a establiments de Santa Susanna. Al final en varen fer 6. Els resultats d’aquestes sis inspeccions va ser que tots els establiments separen correctament el vidre, els envasos lleugers, el paper i el cartró, la fracció orgànica i l’oli de cuina usat.
Lliurament dels premis
El 30 d’octubre es farà a Madrid el lliurament de guardons en un acte que estarà presidit per Ana Muñoz Llabrés, directora general de Polítiques Turístiques de la Secretaria d'Estat de Turisme i per José Manuel Núñez-Lagos, director general d’Ecovidrio. Es lliuraran 9 banderes verdes als municipis de les autonomies costaneres amb tradició turística: dues a Catalunya (a més de Santa Susanna s’atorga a Torroella de Montgrí); dues al País Valencià; dues a les Illes Balears; dues a Andalusia i una a Múrcia.
Banderes Verdes té la singularitat d’involucrar tant als ajuntaments com a restaurants, bars, quiosquets i punts de restauració en general. La campanya es fa a l’estiu perquè durant aquesta època de l’any es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i un 52% d’ells es genera directament en el sector hostaler.