Els socis europeus del projecte Next2Met s’interessen per l’aposta sostenible i innovadora de Santa Susanna
Van interessar-se per la rehabilitació del front litoral amb la vegetació autòctona i la rocalla per frenar la força del mar, i perles accions tecnològiques per obtenir informació de la zona turística
Santa Susanna interessa als membres del projecte Interreg Europe Next2Me. Aquest programa europeu gestionat per la Diputacio de Barcelona dins l'área Smart Region té com a objectiu incrementar l’atractiu de les regions properes a grans metròpolis a través de la digitalització.
El projecte té una durada de 4 anys, i busca atreure persones qualificades i petites i mitjanes empreses a les regions no metropolitanes. Així mateix, també té per objectiu enfortir les relacions entre les metròpolis i les regions veïnes, posar a l’agenda política el rol de les regions properes a grans metròpolis i transferir bones pràctiques de digitalització entre les regions participants.
El projecte compte amb 7 socis, tot i que en aquesta visita els socis que van venir fins a Santa Susanna van ser el Regional Council of Päijät-Häme (Finlàndia) i el Podlaskie Voivodship (Polònia).
L’alcalde, Joan Campolier, va exercir d’amfitrió de la trobada. Als representants del Next2Me els va interessar el projecte de rehabilitació del front litoral del poble i, sobretot, la manera de contenir l’efecte del temporal amb la vegetació autòctona arbustiva, a més de la rocalla que s’instal·larà i que frenarà la força de l’onada.
Durant la visita per la zona turística, els va cridar l’atenció i van destacar la importància de les accions més senzilles que ja s’estan duent a terme sobre informació turística a través de la senyalització intel·ligent amb beacons, que dona informació a temps real de la destinació. També els va interessar la plataforma inclusiva Map Voice’s.