Santa Susanna rep 5 milions d’euros dels Fons Next Generation per a reordenar el front marÃtim i executar el projecte de platges intel·ligents
La inversió representarà la transformació d’un dels espais més emblemàtics del municipi i evitarà la seva degradació, minimitzant-ne els impactes ambientals i fent-t’ho compatible amb l’activitat econòmica
Santa Susanna ha aconseguit que els governs d’Espanya i de Catalunya apostin pel projecte estratègic de millora de la sostenibilitat dels espais del front marítim del municipi. Rebrà 5 milions d’euros procedents dels Fons Next Generation, i aconseguits a través de la Convocatòria dels Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.
L’Ajuntament ha elaborat un pla estratègic de millora de la sostenibilitat de l'espai a través de l’ordenació dels recursos turístics vinculats a la façana marítima per evitar la seva degradació, minimitzar-ne els impactes ambientals i fer-ho compatible amb l’activitat econòmica. És a dir, compaginar el model de sol, platja i natura.
Els projectes que Santa Susanna ha presentat i que han rebut l’aval dels governs espanyol i català són:
- La construcció d'un pas subterrani per a vehicles i vianants que doni accés al front marítim però que alhora en limiti el seu us; que reguli els accessos i les zones d'aparcament, amb l’objectiu de reduir els impactes ambientals derivats del trànsit rodat sobre els ecosistemes litorals i el benestar de les persones. (Competitivitat)
- L'ordenació i urbanització del passeig marítim com a senda marítima natural que permeti la confluència i gaudi de diverses activitats a l'espai natural del camí paral·lel a la platja, i a la mateixa platja, creant un espai de benestar per a la pràctica de esport i l’activitat física, accessible, i que permeti afavorir els estils de vida actius i saludables. (Transició verda i sostenible).
- La implantació de tecnologia a la destinació per tal de millorar la governança i sostenibilitat de la destinació que permetin l'obtenció de dades mediambientals, la seva gestió i la comunicació i sensibilització de residents i turistes (Transició digital)
- La reorganització de l'oferta turística i el model de gestió de la informació i la promoció impulsant la digitalització del sector turístic. (transició digital i competitivitat)
Tots aquests plans son compatibles amb l’estratègia de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) de la qual en forma part el municipi.
La Convocatòria dels Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme estava dotada amb 615 milions d’euros destinats a les comunitats autònomes. Catalunya ha rebut 69,87 milions. Santa Susanna és el tercer municipi de Catalunya que més recursos rebrà (5 milions d’euros) només superat per Salou (6 milions) i Lloret de Mar (5’9 milions). I és l’únic municipi de la comarca del Maresme que n’ha rebut.