Santa Susanna participa en el programa "Catalunya, Hola FamÃlia" impulsat per la Generalitat i la Diputació de Barcelona per promoure el turisme familiar
24 destinacions catalanes organitzen 150 activitats conjuntes en dos caps de setmana especials d’oci, cultura i llegendes.
La gerent de la Fundació Turística, Mercè López, va participar el dimecres 4 d’abril, en l’acte de presentació del programa “Catalunya, Hola Família”. L’acte es va fer al Palau Robert, de Barcelona, amb l’assistència del Director General de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono; el Director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa; i la coordinadora de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra.
“Catalunya, Hola Família” és una iniciativa per impulsar el turisme familiar. Un total de 24 destinacions de tot Catalunya (18 de platja i 6 de muntanya), acreditats amb el segell de Turisme Familiar de l'Agència Catalana han organitzat, per primera vegada i de manera conjunta, dos caps de setmana amb activitats lúdiques i culturals per gaudir en família de la cultura, les tradicions i els recursos de Catalunya.
A més de Santa Susanna, els municipis de la costa de Barcelona que impulsen el projecte són: Castelldefels, Vilanova i la Geltrú, Malgrat de Mar, Calella i Pineda de Mar que estan certificats amb el segell "Platja en Família" de l'ACT. També hi participen una trentena d’empreses de la zona. A la costa el cap de setmana triat per a fer-hi aquestes activitats és el del 20, 21 i 22 d’abril.
Per a aquesta primera edició, el nom escollit ha estat «Llegendes en Família», amb l'objectiu de fer èmfasi en la història i la mitologia del territori. I s’ha creat una app que permetrà buscar i “caçar” durant aquest cap de setmana, els éssers màgics creats per a l’ocasió i que s’amagaran en boscos, platges, places i parcs de les diferents destinacions familiars catalanes.
El personatge de llegenda de Santa Susanna és La Dona d’Aigua”. Les dones d’aigua, conegudes com encantades o goges, són éssers de la mitologia catalana que vivien en torrents, gorgs, salts d’aigua, llacs... i custodiaven les aigües dels boscos. A l’estany de Can Ratés, hi vivia una d’elles. Segons explica la llegenda, les dones d’aigua impregnaven la natura amb la seva elegància i bellesa. Li donaven un toc de gràcia.