Ajuntament i Segittur treballen les bases del futur pla d’actuació a la xarxa DTI
Tècnics de l’empresa pública Segittur, que depèn del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme del govern d’Espanya, han visitat Santa Susanna per estudiar i valorar sobre el terreny les eines de què disposa el poble per optimitzar la seva pertinença a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents. Durant quatre dies de treball en equip, i sota el prisma del projecte de xarxa DTI, els especialistes de Segittur han avaluat com està el teixit institucional i empresarial del poble en els camps de la governança, la innovació, l’accessibilitat, la sostenibilitat i la tecnologia.
Han participat en aquesta anàlisi tècnics de totes les àrees de l’Ajuntament, empresaris, representants del Gremi d’Hosteleria i del Consorci de Turisme i l’equip de govern. L’objectiu d’aquest treball és avaluar el grau de satisfacció de Santa Susanna en les cinc àrees descrites per fer una diagnosi que serveixi per elaborar un pla d’actuació per potenciar Santa Susanna com a destinació turística intel·ligent.
Santa Susanna forma part de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents al costat –entre d'altres— de Bilbao, Las Palmas de Gran Canària, Sevilla, Valladolid, Vinaròs, Benicàssim, Càceres o la Diputació de Granada. L’objectiu de la xarxa és promoure la conversió a destinacions intel·ligents de les zones turístiques que han fet d’aquest sector una de les seves principals fonts d’ingressos.
La xarxa té més d’un centenar de destinacions turístiques i es basa en la col·laboració entre el sector públic però també amb el sector privat. Persegueix garantir la sostenibilitat del model turístic que, en el cas de Santa Susanna, significa la no massificació, la conservació del medi ambient i de la natura i l’aposta pel turisme familiar i esportiu. Però també és útil perquè permet tenir accés a les ajudes estatals i dels fons europeus.